Чи можна використовувати сухе молоко замість протеїну?

Сухе молоко – це готовий молочний продукт, який виробляється шляхом випарювання молока до сухого стану, використовується в харчовій промисловості, а також у бодібілдингу замість протеїну.

Крім надмірної калорійності, до складу сухого молока входить набагато більше лактози, що здатне викликати проблеми зі шлунком (здуття, метеоризм і діарею) навіть у тих людей, організм яких здатний її перетравлювати. Іншими словами, замінювати протеїн на сухе молоко не рекомендується.

У якісній суміші сухого молока міститься близько 25-30 г високоякісного білка, приблизно стільки ж скільки в 1 літрі коров’ячого, а також 450 кілокалорій.

Як розводити і вживати сухе молоко Зазвичай на 1 склянку (200 мл) води беруть 5 чайних ложок (25 г) сухого молока. Порошок насипають у склянку і заливають підігрітою до 60 градусів водою. Її потрібно вливати поступово, при цьому постійно розмішуючи суміш, щоб порошок не став братися грудочками.