Чи можна використовувати маргарин для випічки?

Якісний м’який маргарин кладуть у тісто, якщо його наявність спеціально обумовлена в рецепті випічки – інакше заміна вершкового масла на маргарин може призвести до розповзання і підгоряння тіста. А ще в пісочне тісто дуже добре йде топлений жир, так званий смалець.

Не можна використовувати маргарин замість масла у випічці, якщо в рецепті еклерів, кексів, пирогів важливий вершковий аромат. Хімічні смакові добавки не зможуть його передати. Ба більше, багатьом людям не подобається маргариновий присмак.

Річ у тім, що маргарин являє собою рослинний жир, який шляхом плавлення був переведений у твердий стан. Саме в такому стані жир рослинного походження здатний завдати шкоди організму. Під час плавлення рослинного жиру відбувається руйнування молекул, у результаті чого з’являються трансжири.