Чи можна використовувати борошно замість панірувальних сухарів?

– Замість панірувальних сухарів можна використовувати будь-яке борошно грубого помелу – пшеничне, гречане, кукурудзяне, житнє. Дрібне борошно не підходить; – Підійдуть вівсяні або кукурудзяні пластівці, які слід подрібнити в кавомолці.

Панірувальні сухарі під час випікання можна замінити борошном, манкою, кукурудзяною крупою, чіпсами, солоними крекерами, горіхами, кукурудзяними або вівсяними пластівцями.

Обваляти котлети можна і в крохмалі. Підходять для панірування кунжут і лляне насіння. Манка та будь-які пластівці як панірування навіть поліпшать смак страви. Варіант для нелінивих – терта картопля, запечена в духовці.

Виліплену котлету треба обов’язково обваляти в розбовтаному яйці – льєзоні (або, що ще ліпше для збереження соків, спершу трохи в борошні, а потім у яйці) – під час смаження яйце створить непроникну оболонку та збереже всі соки всередині котлети (за бажанням, після обвалювання в яйці можна запанірувати котлети в мелених сухарях);