Свіжі цілі та великі гриби варіть на невеликому вогні 10-15 хвилин після закипання, розрізані на шматочки – 5-7 хвилин. Розморожені печериці зваряться в середньому за 7-10 хвилин. Готові гриби відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.12 Apr 2020
Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов’язково попередньо відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їхній поверхні, й істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.
Скільки варити білі гриби до готовності
Призначення | Скільки варити |
---|---|
Заморожування | 15-20 хвилин |
Смаження або запікання | 15-20 хвилин |
Засолювання | 10-15 хвилин |
Для супу | 30-40 хвилин |
•14 Sept 2022
Важливо не переварити гриби, щоб вони не змінили смак і щільність, а також вчасно знімати пінку. Після відварювання слід одразу злити воду, інакше гриби вберуть її і стануть позбавленими смаку та безформними.