Чи можна тушкувати з відкритою кришкою?

Тушкувати їжу потрібно виключно під кришкою; Краще для цього використовувати посуд з досить товстим дном і стінками; Тушкування – це та техніка в приготуванні, яка виконується на повільному вогні; Якщо ви тушкуєте м’ясо, в рідину для тушкування можна додати трохи борошна.May 30, 2019

Коли ж кришка потрібна обов’язково? Тут все просто. Накривайте каструлю кришкою в тих випадках, коли важливо, щоб волога а) затрималася в посуді якомога довше (наприклад, під час тривалого тушкування жорсткого м’яса) або б) увібралася в продукт, а не пішла в атмосферу (як під час варіння круп).

Тушкування – нагрівання продукту на плиті або в духовці на низькому вогні під кришкою в невеликій кількості води. Процес відрізняється від томління тим, що тушкуванню передує обсмажування інгредієнтів.

М’ясні страви, приготовані на грилі під кришкою, набувають особливої соковитості, насиченого аромату, який просто неможливо повторити, якщо смажити м’ясо, не накриваючи його. Шеф-кухарі Weber рекомендують використовувати кришку , для отримання бездоганного результату під час приготування деяких м’ясних страв.