Якщо коротко відповісти на питання, чи можна ставити гарячу їжу в холодильник, то ні. Найкраще буде почекати кілька годин і потім вже прибирати, навіть якщо продукти не охололи до кімнатної температури.Oct 6, 2019
Але все ж, потрібно запам’ятати одне головне правило: гарячі і навіть просто теплі продукти не рекомендується розміщувати в холодильнику, поки вони не охолонуть до кімнатної температури.
У неінверторних холодильниках компресор вмикається періодично, залежно від швидкості накопичення в ньому тепла. Якщо поставити гарячу страву, то компресору доведеться працювати безперервно протягом тривалого часу. Це призведе до зносу компресора і зниження терміну його служби.
Зросте ризик харчових отруєнь За температури від +4 до +60 °С у їжі швидко розмножуються бактерії, які можуть спричинити харчове отруєння. Тож після приготування потрібно або підтримувати страву гарячою, або остудити її і прибрати в холодильник. Рекомендована температура всередині пристрою – від +2 до +4 °С.