Чи можна соління зберігати за кімнатної температури?

Дотримання рецептури, ретельна стерилізація та герметичність банок дозволяє зберігати овочеву консервацію за кімнатної температури (до 15 °С). Додаткові умови для тривалого зберігання – сухе приміщення, розташування далеко від кухонної плити та джерел тепла.Aug 25, 2021

Ідеальна температура для зберігання домашніх заготівель – від 0°С до 15°С при відносній вологості повітря 75%. Добре простерилізовані, консерви у герметичній тарі можуть зберігатися за кімнатної температури, але все ж таки краще зберігати їх у прохолодному місці (до 15 ° С).

Чи можна зберігати консервацію при кімнатній температурі Якщо в квартирі немає балкона, лоджії, антресолі чи місця на кухні зберігати банки з соліннями можна і в житлових кімнатах: під ліжком, за диваном, уздовж стін, під столами та інших подібних місцях.

І все ж таки найкраще тримати соління і варення в шафках, куди не потрапляють прямі сонячні промені, – це одна з умов тривалого зберігання консервованих плодів. Заготівлі можна зберігати на полицях комори чи санвузла, у тамбурному відсіку, і навіть на антресолях чи шафі.