Чи можна смажити щупальця кальмара?

Щупальця кальмарів вважаються найсмачнішою частиною кальмарів. На відміну від тушки кальмара щупальця набагато ніжніші, а якщо їх приготувати правильно, вони просто тануть у роті. Щупальця кальмара чистять, як і інші його частини. Необхідно видалити тонку шкірку.

Якщо переварити щупальця кальмарів, вони стають занадто жорсткими і потім їх треба варити годину з половиною, щоб вони знову стали м’якими та ніжними. Готові щупальця вийняти з каструлі, відцідити, промити під проточною водою від чорнила. Розігріти гриль і запекти щупальця кальмарів по дві хвилини з кожного боку.

Щупальця кальмара містять багато йоду. Він необхідний для нормальної роботи мозку. Якщо регулярно вживати в їжу цей продукт, можна не тільки заповнити баланс необхідних елементів, а й поліпшити пам’ять, прискорити розумові процеси.