Чи можна розтопити еритрит?

Так, еритрит можна нагрівати до 180°C, він плавиться за 121°C, але не карамелізується як цукор .06-Aug-2021

Еритритол можна нагрівати до 180 градусів, тому він відмінно підійде для випічки. Навіть при 121 градусі він плавиться, але не карамелізується як цукор, тому не робить випічку щільнішою. Щоб печиво на еритриті не розтеклося по деку, потрібно додати в тісто яйця, які “склеять” усі інгредієнти.

У кремових десертах – мусі, чізкейку, морозиві краще використовувати еритрит перемелений на пудру або просто перемолоти звичайний у блендері чи кавомолці. Так еритрит краще розчиниться.

Як використовувати еритрит Оскільки еритрит приблизно на 70 відсотків солодший за цукор, бажано використовувати його у співвідношенні 1:1,25. Наприклад, якщо для рецепта потрібна 1 склянка цукру, ви маєте використати 1,25 склянки еритриту.