Харчовою содою можна полоскати горло і безбоязно використовувати для розпушення випічки. Харчову соду не варто приймати всередину: користі вона не принесе, але здатна серйозно нашкодити здоров’ю .Nov 27, 2018
– При правильному прийомі всередину сода розріджує і оновлює структуру крові, допомагає боротися з каменеутворенням у нирках, відкладенням солей, холестеринових бляшок. У разі нормалізації кислотно-лужного балансу відбувається очищення й оновлення клітин крові.
У разі регулярного вживання сода може впливати на нервову систему, поліпшити пам’ять і концентрацію та скоротити кількість головних болів. Ба більше, харчова сода – прекрасний антисептик і протизапальний засіб, вона допоможе зміцнити імунітет і, наприклад, зменшити біль у горлі, якщо ви вже захворіли.
У перший час краще використовувати для олужнення мінімум соди: на кінчику чайної ложки. Максимальне добове дозування – 1 ч. л. Засіб слід пити вранці натщесерце та/або впродовж дня за годину до або через годину після їди.