Варені яйця качок можна додавати в салати. Варені качині яйця входять у повсякденне меню англійців. Жовток качиних яєць чудово підходить для приготування локшини. Смажені качині яйця за смаком поступаються курячим.
Підкладають гусячі яйця і під курей, але стільки, скільки вони зможуть прикрити своїм тілом, – 3-5 штук. щоб у світлі було видно голову пташеняти, а потім знову кладуть під квочку. Раз у раз перевіряють яйця. Кури, а також індички, гуси та качки можуть насиджувати яйця птахів інших видів, наприклад, курка – качині яйця тощо.
Куряче та перепелине яйце є більш дієтичним продуктом: куряче – калорійність 162, перепелине – 158 кКал. Вміст протеїну найбільший у гусей – 14 %. На другому місці – качки (13.7 %), на третьому – перепели та кури (13.1 і 12.8 % відповідно). Лідерами за вмістом вуглеводів є гуси та качки (1.2 %).