– ХЛІБ І борошняні вироби: Хліб пшеничний із борошна вищого та 1 сорту вчорашньої випічки або підсушений; не здобні булочки (1-2 рази на тиждень); сухий бісквіт, не здобне печиво (пісочне, крекери).
За ГЕРХ солодощі можна у вигляді киселю, желе, суфле, пюре із солодких фруктів. Головне правило – щоб страви не спричиняли подразнення горла і стравоходу, легко ковталися і перетравлювалися. Гастроентерологи не рекомендують вживати шоколад, він провокує кислотний рефлюкс і може спричинити загострення езофагіту.
Дієта за ГЕРХ . Яких продуктів потрібно остерігатися
- Продукти з високим вмістом жиру
- Кофеїн
- Шоколад
- Цибуля
- М’ята перцева
- Газовані напої
- Алкоголь
- Цитрусові та томатні продукти.