Хоч гуар і працює з будь-якими температурами, нагрівання дозволить йому прореагувати швидше. У рідинах з густиною води, він розчиняється відносно легко, а ось у густих – починає злипатися, в цьому випадку краще попередньо розчинити його в невеликій кількості води.Apr 26, 2019
Розчинення: як і ксантан, гуарова камедь легко розчиняється як у холодній, так і в гарячій воді. Якщо в желируемой рідини утворюються згустки, слід додати трохи цукру або спирту для рівномірної гідратації. Гідратація: при розчиненні в холодній воді, загущення відбувається протягом кількох годин.
Вона діє як у гарячих, так і в холодних середовищах, надзвичайно сильна навіть у невеликих кількостях і здатна взаємодіяти з іншими текстурами. Ксантанова камедь не потребує нагрівання, тому ідеально підходить для створення соусів на основі фруктів та овочів.
Гуарова смола виробляється з насіння бобових рослин, тому в її складі завжди є трохи клітковини. Камедь не проходить очищення хімічними речовинами, тому є повністю натуральним продуктом. Ксантанову смолу виробляють за допомогою бактерій Xanthomonas Campestris шляхом ферментації.