А чому в гарячій воді розморожувати м’ясо не можна, ми пояснимо. Перепад температури в такій ситуації виявиться занадто різким. У підсумку фарш або філе залишиться крижаним всередині, а по краях звариться. Крім того, корисні мікроелементи і вітаміни покинуть продукт задовго до готування.
Повторне заморожування може знищити цінний білок повністю. Замість смачної і соковитої відбивної, після повторного заморожування м’яса, ми отримаємо позбавлене смаку, жорстке волокно, абсолютно марне для нашого організму. Таке м’ясо може бути не тільки марним, а й небезпечним при вживанні.
При температурах менш е-10° мікроорганізми, які зазвичай присутні в усіх продуктах, не можуть розмножуватися. Під час розморожування вони активізуються. Якщо дати їм достатню кількість часу для розмноження, то вони можуть зіпсувати продукти, і їх уже не можна буде використовувати в їжу.