Чи можна хлібці при захворюваннях шлунково-кишкового тракту?

Водночас гастроентерологи наполягають на тому, що хлібці при цьому захворюванні слід вживати з великою обережністю. Річ у тім, що до вживання хлібобулочних виробів за цієї недуги необхідно підходити вибірково. Наприклад, украй небажано їсти свіжий, а тим паче гарячий хліб.

Рекомендується виключити з раціону: Хліб і борошняні вироби: Житній і будь-який свіжий хліб, вироби з листкового тіста.

Дуже корисна картопля за гастритів із підвищеною кислотністю та за виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки. Усе тому, що кислотно-лужний баланс картоплі – злегка лужний, а отже, зайву кислоту в шлунку вона “гасить”. У цьому проявляються корисні властивості крохмалю, яким так багатий цей коренеплід.