Під час схуднення цю норму потрібно дещо знизити, тому середня порція не повинна перевищувати 180 г. Для нормального функціонування організму потрібні жири. У зв’язку з цим не варто вибирати повністю знежирений продукт. Найкращим рішенням стане сир, жирність якого становить 1,8-5 % .
Під час низки досліджень було доведено, що класичний сир краще допомагає в зниженні ваги завдяки взаємодії кальцію з незамінними амінокислотами. У цьому випадку кальцій набагато інтенсивніше впливає на жировий обмін клітин і окислення жирів. До речі, цей процес характерний для всіх кисломолочних продуктів.
Додайте до сиру родзинки і мигдаль, підсолодіть ложечкою меду, і у вас вийде чудовий сніданок. Трохи зелені та спецій дадуть змогу ситно перекусити. Їсти сир можна з бананами, яблуками, курагою, чорносливом. Існують поживні рецепти молочного продукту з рибою та м’ясом.
Мінералу для засвоєння необхідний вітамін D, а він є жиророзчинним. Таким чином, з пачки сиру з жирністю 9% організм отримає більше користі, ніж з упаковки з жирністю 3%. Саме тому рекомендують віддавати перевагу жирним видам продукту, а не практично знежиреним.