Чи можна їсти свиняче вим’я?

Вим’я варять, смажать (попередньо відваривши), тушкують з овочами і в соусі, використовують як інгредієнт для салатів і начинки для пирогів. Найпопулярніші страви з цього продукту – рагу та гуляш із вимені; біфштекс або котлети з вимені; вим’я, смажене в панірувальних сухарях або в клярі; вим’я з яблуками та рисом.

Однак не варто забувати, що вим’я містить достатньо жирів. Людям із зайвою вагою варто відмовитися від цього продукту. Також не рекомендують його їсти за особистої непереносимості.

Вим’я смажать і тушкують, з нього готують гуляш і начинку для пиріжків. У радянському виданні “Бібліотека кухаря” 1960 року наводяться рецепти тушкування попередньо відвареного вимені в овочевому соусі та його смаження в сухарях. Перед варінням вим’я потребує вимочування протягом кількох годин.

Перед термічною обробкою яловиче вим’я потрібно неодмінно звільнити від залишків молока. Для цього вим’я необхідно вимочити, після чого варити протягом 4-6 годин у бульйоні з додаванням невеликої кількості овочів. Тоді вим’я зробиться ніжним і на смак нагадуватиме телятину або яловичий язик!