Мариновані та солоні огірки слугують не лише гарною закускою до основних страв. У зимовий сезон це добавка до корисного раціону, адже консервовані огірки містять вітаміни групи B, A і PP, вітамін C, який так необхідний у холодну пору року.
Молочна кислота, яка утворюється в солоних огірках природним шляхом у процесі бродіння, благотворно впливає на мікрофлору кишківника, стимулюючи ріст корисних бактерій. Солоні огірки здатні збільшити вироблення шлункового соку, підвищують апетит і покращують перистальтику завдяки клітковині.
Користь солоних огірків Солоні огірки добре засвоюються, а молочна кислота посилює шлункову секрецію і сприяє травленню. Так, люди зі зниженою секреторною функцією шлунка інтуїтивно додають до раціону ферментовані овочі та плоди: квашену капусту, квашені огірки, кімчі, мочені яблука та кавуни.
Також дієтологи попередили, що солоні та мариновані огірки не слід вживати за шлунково-кишкових захворювань, атеросклерозу, вад серця, гіпертонії, захворювань нирок (гострих і хронічних нефритів, пієлонефриту), печінки (гепатиту, холециститу, дискінезії жовчних проток), підшлункової залози та у разі …