Сир містить мало вуглеводів – усього 1-3 г на 100 г продукту. Плюс до цього, в сирі є жири, які значно уповільнюють всмоктування вуглеводів. Таким чином, цей молочний продукт не підвищує рівень цукру крові, а отже, найчастіше не потребує підколювання інсуліну.
Сир за цукрового діабету рекомендується вживати щодня, до 100-200 грамів на день у натуральному вигляді або у вигляді сирників, сирників, пудингів, запіканок. Сир, а також вівсяна та гречана каші, висівки, шипшина поліпшують жировий обмін і нормалізують функцію печінки, перешкоджають жировим змінам печінки.
Список 7 продуктів, що знижують цукор у крові, для здорового і корисного харчування
- Горіхи Фундук, кедровий горіх, мигдаль, волоський горіх – у них містяться важливі для контролю цукру білки, жири і клітковина. …
- Кориця …
- Авокадо …
- Броколі …
- Бобові …
- Полуниця …
- Топінамбур
05-Apr-2022