Чи можна їсти сир у разі цукрового діабету?

Сир містить мало вуглеводів – усього 1-3 г на 100 г продукту. Плюс до цього, в сирі є жири, які значно уповільнюють всмоктування вуглеводів. Таким чином, цей молочний продукт не підвищує рівень цукру крові, а отже, найчастіше не потребує підколювання інсуліну.

Сир за цукрового діабету рекомендується вживати щодня, до 100-200 грамів на день у натуральному вигляді або у вигляді сирників, сирників, пудингів, запіканок. Сир, а також вівсяна та гречана каші, висівки, шипшина поліпшують жировий обмін і нормалізують функцію печінки, перешкоджають жировим змінам печінки.

Список 7 продуктів, що знижують цукор у крові, для здорового і корисного харчування

  • Горіхи Фундук, кедровий горіх, мигдаль, волоський горіх – у них містяться важливі для контролю цукру білки, жири і клітковина. …
  • Кориця …
  • Авокадо …
  • Броколі …
  • Бобові …
  • Полуниця …
  • Топінамбур

05-Apr-2022