Чи можна їсти сир із непереносимістю лактози?

Людям з непереносимістю лактози сир і кисломолочний сир можна вживати спокійно і навіть не треба шукати спеціальних безлактозних варіантів цих продуктів. Через особливості технології виробництва лактози в них настільки мало, що жодних шкідливих наслідків бути не може.Nov 15, 2017

Всупереч поширеній думці, тверді сири не містять лактози, оскільки більша її частина йде разом із сироваткою. Людям із непереносимістю лактози слід уникати Рікоти, яка виробляється із сироватки, а також свіжих сирів, з яких сироватка зливається тільки частково (Моцарелла і Фета).

Гауда, моцарела, фета, копчений сир, бутербродний і сир для піци – бренд Volko Molko всі ці сорти виробляє без лактози.

Блакитні сири, на відміну від своїх твердих побратимів, містять більше лактози. Проте, рокфор або горгонзола можна включити у свій раціон.