Неважливо, перебуваєте ви в процесі схуднення чи ні, виключати картоплю з раціону немає потреби. Однак слід звернути увагу на те, в якому вигляді ви її їсте. Під час приготування варто по мінімуму використовувати олію або й зовсім віддати перевагу відвареній і запеченій картоплі.
Так, при повному розварюванні картоплі, наприклад, при приготуванні пюре відбувається руйнування харчових волокон під термічним і механічним впливом. У зв’язку з цим картопляне пюре має високий глікемічний індекс, а отже, за однакового розміру порції найбільше вплине на рівень цукру в крові.
Завдяки високому вмісту калію, варена і печена картопля входить до списку продуктів, корисних для сердечників і гіпертоніків. На думку дієтологів, правильно приготоване картопляне пюре шкідливим для організму не буде навіть за тривалого вживання.