Чи можна їсти плоди з пальми?

Часто їх помилково називають фініками через схожість листя. Соковиті плоди бутиї головчастої їстівні – на смак вони кисло-солодкі. Місцеві жителі використовують їх для приготування компотів, варення, дехто робить із “желейних” плодів вино і чачу. Діти їдять їх прямо з дерева.Sep 28, 2020

Це бутія головчаста – рослина родом із Південної Америки. Пальма має потовщення біля основи стовбура, за що й отримала свою назву. Влітку вона цвіте, а до осені на ній дозрівають ароматні плоди.

Пальми мають велике господарське значення: вони дають їстівні плоди, цукор, будівельний матеріал, олію, віск, крохмаль, волокно і виробну деревину. Один із найцінніших їхніх видів – кокосова пальма .

у Месопотамії, на території якої розташований сучасний Ірак. А на Стародавньому Близькому Сході, фінікова пальма навіть вважалася еталоном краси. Плоди фінікового дерева – фініки, впродовж тисячоліть залишаються одним з основних видів їжі в країнах Близького Сходу та Північної Африки.