Чи можна їсти плоди глоду?

Ягоди можна вживати у свіжому вигляді, але не більш як 100 грамів на день. З них можна робити варення, желе, мармелад і пастилу. Корисний також сік із плодів і настій. Плоди глоду здатні знижувати рівень шкідливого холестерину, що міститься в крові, а також стимулювати нормальну діяльність щитовидної залози.11 Nov 2019

Глід можна додати до свого раціону у вигляді сирих ягід, чайних напоїв (що складаються з сушених плодів, квітів і листя).

З ягід глоду готують джеми, компоти, цукерки, пастилу, повидло, пюре, сік, начинки для пирогів, “сире варення” (протерті з цукром ягоди). У народній та офіційній медицині глід застосовують головним чином під час лікування серцево-судинних захворювань.

Загальновідомо, що глід знижує артеріальний тиск. Також він підвищує імунітет, виводить шкідливий холестерин і запобігає утворенню бляшок, знімає набряклість, знижує рівень цукру в крові, стимулює роботу мозку й поліпшує пам’ять. Вельми корисна ця рослина і для жіночого здоров’я.