Хельба (наукова назва Trigonella foenum-graecum) – це рослина, що росте в Західній Азії та Середземномор’ї. У неї три зелені або жовті довгасті довгасті листки, які можна вживати у свіжому або сушеному вигляді. Листя і насіння хельби важливі для приготування їжі та ліків .28 Feb 2019
Насіння хельби скоріше нагадує крупу і, якщо його залити звичайним способом, то смак напою не розкриється в повному обсязі. Можна з упевненістю сказати, що жовтий чай не “заварюють”, а “варять”, тобто в їжу вживають настій хельби. Причому, для лікування різних захворювань готувати чай слід по-різному.
Протипоказання для прийому хельби: вагітність; схильність до алергії; знижений тиск; діти до 3 років.
Повсякденне приготування єгипетського Хельба: насіння пажитника промити в проточній чистій холодній воді, дві чайні ложки насіння залити склянкою окропу, поставити на повільний вогонь, варити п’ять-сім хвилин, можна періодично помішувати, колір напою дуже приємного яскраво-жовтого кольору, готово.