Чи можна їсти макарони аль денте?

Паста аль денте ситніша і довше забезпечує організм енергією. Завдяки особливій структурі білка традиційної пасти, у неї низький глікемічний індекс. Така паста перетравлюється довше, ніж більшість інших продуктів, що містять вуглеводи.

“В Італії тільки аль денте і ніяк інакше. Це корисно для травлення. По-перше, так продукти зберігають у собі більше корисних властивостей. По-друге, коли в пасті чи рисі багато води, страва стає важкою, її важко перетравити – і залишається відчуття важкості”.

Al dente (від італ. al dente – “на зуб”; вимовляється аль денте) – стан кулінарної готовності макаронних виробів або рису як тверді при укусі. У сучасній італійській кулінарії цей термін позначає ідеальну консистенцію макаронних виробів і передбачає короткий час приготування.