З обережністю потрібно вживати кускус за цукрового діабету та захворювань щитоподібної залози, а також за надмірної ваги.
Кускус – це висококалорійна крупа, яка чудово поєднується з рибою, морепродуктами, овочами, м’ясом, фруктами (сухофруктами), горіхами та приправами. Незважаючи на середній глікемічний індекс, діабетики мають з обережністю підходити до присутності кускусу у своєму раціоні: він може спровокувати захворювання.
Кускус протипоказаний:
- особам, які страждають на целіакію – непереносимість глютену;
- людям, які мають алергію на інші білки продукту;
- дітям раннього віку, особливо до одного року, з побоювання розвитку алергії;
- хворим на цукровий діабет, тому що каша з кускусу може призвести до підйому концентрації глюкози в крові.
Каші, дозволені за цукрового діабету 2 типу, можна варити з круп таких зернових рослин: ячменю (перлову, ячну); вівса (вівсяну, геркулес); гречки (гречану);