Чи можна їсти креветки в панцирі?

Після очищення креветок зазвичай залишається багато непотрібних частин, а саме панцир і голова. Виявляється, від них не варто позбавлятися. Вони самі можуть стати непоганими ласощами .5 Oct 2016

Хітин, з якого складається панцир креветок, належить до важкозасвоюваних вуглеводів. У непереробленому вигляді грубі частинки панцира можуть пошкодити стінки і кишечника. Тож краще заздалегідь поворожити над креветочним панциром так, щоб шлунку потім було легше.

Креветки заведено чистити руками, а ось їдять їх за допомогою виделки. Як правило, під час сервірування на стіл ставлять тарілку для панцирів і чашку з теплою водою і шматочком лимона – для ополіскування пальців. Смажені креветки, які подають без голови і з неочищеним кінчиком хвоста, беруть рукою за хвіст і вмочують у соус.

У панцирі креветок міститься астаксантин, який має потужні антиоксидантні властивості. Речовина захищає організм від вільних радикалів, перешкоджає утворенню ракових клітин, уповільнює процес старіння. Хітин не дає всмоктуватися жирам. Продукт протипоказаний у разі індивідуальної непереносимості.