Чи можна їсти гранат зі шкіркою?

Крім корисних властивостей м’якоті плода, потужні цілющі властивості мають шкурки. У них міститься вдвічі більше дубильних речовин, антиоксидантів і фенолів, ніж у м’якоті. З них роблять настої, відвари, порошки для зняття ознак застуди, дизентерії, стоматиту й ангіни. Mar 29, 2020

Користь гранатової кірки Лікувальні властивості гранатової кірки справді неймовірні, адже її використовують як в’яжучий засіб, актуальний під час отруєння, інтоксикації та проносу. Корисна мікрофлора самого кишківника не пошкоджується.

Шкірка граната має багато цілющих властивостей і використовується для лікування різних захворювань. Антибактеріальні, протигрибкові, противірусні та протизапальні властивості – ось неповний перелік користі гранатових шкірок.

Від скоринки до кісточки Шкірка . У разі сильного кашлю заливаємо 1 ст. ложку сушеної гранатової шкірки 1 склянкою окропу, настоюємо до порозовіння води й повільно випиваємо в теплому вигляді. А для жирної шкіри обличчя та в разі вугрів робимо маску: підсмажуємо суху мелену шкірку на маслиновій олії й наносимо теплу суміш на шкіру.