Чи можна їсти голову рака?

Усі частини тушки рака їстівні, крім панцира, вусів і травного тракту, але нерідко їдять тільки м’ясо клешень і черевця (зване в побуті “хвостом” або “раковими шийками”).

Починати варто з великої клешні. Розламавши її навпіл, із насолодою висмоктуємо сік і починаємо розкривати її – руками, зубами або невеликим ножичком. Розкривши, дістаємо м’ясо, з’їдаємо, запиваємо пивом за бажанням. Якщо раки великі, від 70 грамів і більше, так само чинимо і з іншими суглобами клешні.

Щоб дістатися до смаколиків, які знаходяться в голові рака, підніміть панцир догори і відірвіть зябра. У внутрішній частині голови їстівна вся м’якоть із помаранчевою масою, а у внутрішній частині панцира – біла маса. Шлунок (сірого кольору, знаходиться в голові) їсти не треба.