Незважаючи на величезну кількість користі, в деяких випадках вживання авокадо може бути небезпечним для здоров’я. Шкірка та кісточка містять багато токсинів – їх не можна їсти, а також не варто надто сильно зішкрібати м’якоть зі шкірки, щоб не спричинити інтоксикацію. Крім того, плід є сильним алергеном.
“За відсутності протипоказань можна з’їдати один-два авокадо щодня. Цей фрукт містить корисні мононенасичені жирні кислоти, які благотворно впливають на організм: сприяють поліпшенню роботи серця, стабілізації рівня ліпідів у крові та зниженню ризику діабету.
Мононенасичені, або “корисні”, жири, які у великій кількості містяться в авокадо, сприятливо позначаються на здоров’ї серця, а точніше – знижують ризик серцевих нападів і рівень поганого холестеролу у вашій крові.