Чи можна гріти медовуху?

Медовуху можна пити гарячою: підігрійте її, не доводячи до кипіння. Гаряча медовуха смачніша за глінтвейн, а заморочуватися на приготування не треба. Зручно і тепло. Підігріти – це легко!

Нагрійте медовуху в каструлі, але не доводьте до кипіння. Покладіть журавлину і товчені прянощі та, перемішуючи, тримайте на слабкому вогні 10 хвилин. Дістаньте і відіжміть журавлину, сік влийте назад у душепарку. Усе!

Зловживання може спричинити головний біль, загальну слабкість, нудоту, блювоту, тому вживати медовуху варто обережно, а за наявності протипоказань ліпше взагалі відмовитися від вживання.

Відкривають пляшку з вмістом обережно – можна збовтати осад. Щоб розкуштувати всі ягідні та фруктові ноти напою, медовуху п’ють невеликими ковтками. Як посуд підійдуть невеликі чарочки або келихи. За традицією світлу медовуху не закушують.